Jak wybrać dobre nadzienia cukiernicze?
News
Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

Jak wybrać dobre nadzienia cukiernicze?

Artykuł sponsorowany

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.

Słodkie wyroby mimo panujących trendów na bycie fit, wciąż królują jako drobne przyjemności. Na całym świecie ludzie sięgają po nie codziennie lub okazyjnie w formie nagrody. Trudno też wyobrazić sobie święta bez ciasta a tłusty czwartek bez pączka. Poza tym producenci wychodzą klientom naprzeciw i stale poszerzają gamę produktów zgodnie z oczekiwaniami. Nie ma powodów, by sądzić, że rynek cukierniczy zacznie maleć.  Wręcz przeciwnie. Tam, gdzie w grę wchodzą wysokie standardy coraz bardziej pożądane przez klientów, będzie rosnąć. Najważniejsze, by w wyborze kierować się jakością.

Jakie nadzienia wyróżniamy i do czego są stosowane?

Nadzienia cukiernicze to bardzo szeroka gama produktów, wśród której znajdują się nadzienia owocowe, nadzienia do ciast, nadzienia do pralin i wsady owocowe. Mają różne konsystencje od aksamitnie kremowych, po takie, które zawierają całe kawałki owoców. 

Niektóre nadzienia wypełniają ciasta, pączki, drożdżówki i rogaliki, wsady nadają smak chociażby lodom i jogurtom, a jeszcze inne rodzaje nadzień są rozkosznym dopełnieniem czekolad i batonów. Choć nazwa sugeruje, że zazwyczaj są wewnątrz, to jednak są też takie, które wykorzystuje się do dekoracji wyrobów piekarskich i cukierniczych.

Dlaczego jakość półproduktu ma znaczenie?

Nadzienia cukiernicze w istocie nie są produktem końcowym. Nie można im jednak odmówić tego, że są jednym z najważniejszych elementów, i to one najczęściej decydują o tym, czy konsument pokocha smak i zostanie stałym klientem. Dlatego cukiernicy nigdy nie powinni obniżać jakości produktu, decydując się na nadzienie o gorszym składzie a prawdopodobnie nieznacznie niższej cenie. W tej dziedzinie cięcie kosztów odbija się po prostu na mniejszej sprzedaży, a co za tym idzie, niższych zarobkach. Klient nie wróci, jeśli jego tort był niesmaczny. 

Gdzie szukać dobrego nadzienia?

Jeżeli w grę wchodzi dobro klientów, to nie powinno być miejsca na kompromisy. Chcąc sprostać wymaganiom, należy wybrać producenta, który może poszczycić się doświadczeniem i renomą. Warto wybrać firmę opierającą się nie tylko na fundamentach tradycji, ale i na aktualnych wymaganiach rynku związanych ze zrównoważonym rozwojem.

Firma Eurohansa korzystając z 30-letniego doświadczenia, opracowuje wyjątkowe receptury, które wpisują się także w najnowsze trendy. Ich wyroby cieszą się uznaniem, gdyż obok  tradycyjnego smaku w parze idą produkty naturalne z certyfikowanych ekologicznie składników i o obniżonej zawartości cukru. Więcej informacji dostępnych jest na stronie https://www.eurohansa.pl/.

Fot.: Wojtek Mich/unsplash.com

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Morfologia krwi to za mało! Jakie badania profilaktyczne powinni wykonywać kulturyści?
Morfologia krwi to za mało! Jakie badania profilaktyczne powinni wykonywać kulturyści?
Zastanawiasz się, jakie badania powinieneś wykonać, nim udasz się na siłownię? Mamy dla Ciebie kilka wskazówek.
Urozmaicona dieta – jak o nią dbać
Urozmaicona dieta – jak o nią dbać
Nie wiesz, jak zadbać o zdrową i urozmaiconą dietę? Przychodzimy z pomocą!
Trening całego ciała z gumą – Marta Mróz (Fit Kobietka)
Trening całego ciała z gumą – Marta Mróz (Fit Kobietka)
Aby przeprowadzić efektywny trening całego ciała, wystarczy guma lub taśma treningowa oraz kawałek wolnego miejsca w domu. Sprawdź, jakie ćwiczenia […]
Ostatnie wpisy